НОВОРОДЕНИ

Image description

НОВОРОДЕНИ

 

Основен пакет:

10 снимки

Получавате техните дигитални файлове, 

както и техните принтове в размер 10/15 и един принт 20/30

 

Цена: 

140 лева

Всеки допълнителен кадър над основния пакет е на цена 10 лева за дигиталния файл

 

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ:

Все повече родители проявяват интерес към фотосесиите за новородени, затова тук ще дадем насоки на всички вас, как да се подготвите за такава сесия и какво трябва да знаете за нея.

Най-подходящият период за снимки на Вашето бебе е до 15-я ден след неговото раждане. Всяко забавяне след този период е компромис, който правите с Вашите снимки. Колкото по-голямо е бебето, толкова по-малко спи, възможно е да започнат силни колики и неразположение. Колкото повече растат новородените, толкова повече качват килограми, а това ограничава тяхната гъвкавост.

 

ТОВА, КОЕТО НИ ОТЛИЧАВА:

Изминахме дълъг и труден път докато стигнем до тук. През последните 3 години си дадохме сметка, че само желанието не стига, за да снимаш новородено бебе. Да, безспорно, то е водещата сила към усъвършенстването, но определено не е достатъчно. 

Освен в портретната фотография, наблегнахме много и на обучителните курсове свързани със снимането на новородени. Само през последната година, екипът ни получи голям набор от знания и умения в областта на безопасността при снимането на новородени. Многобройните консултации с лекари, неонатолози и световни имена във фотографията на новородени, ни дадоха добра основа и сигурност при работата с бебета до 15-я ден. 

Обученията през, които сме минали покриват много мащабно целия процес на снимането на новородени, а именно:

- Безопасна работа с бебето;

- Безопасно позиране на бебето върху пуф, в сет, в ръцете на родителите;

- Техники на приспиване и успокояване;

- Техники на повиване;

- Осветяване на сцена с новородено;

- Обработване на кожата при новородените;

- Техники за правилно композиране и подходящи ъгли за заснемане;

 

Всички от екипа на студиото са преминали курсовете за безопасност, което подпомага работата на фотографа при нужда от асистент в снимките.

 

Основната част на студиото ни е специално изградена за сесиите на новородени бебета. Оборудвана със система за поддържане на постоянна температура от 26-28 градуса, която е от изключителна важност и един от факторите, които помагат за по-лесното преминаване на сесията. Разполагаме с преместваем стенд с пуф, изработен специално за нуждите на студиото ни, голям асортимент от пропсове (купи, кутии, колички, легълца и т.н.), също специално изработени за нас. От началото на 2019 студио PhotoBOX разработи собствена марка за фотографски реквизитни дрехи Little Mouse’s Closet - Divine Props Design и с всеки изминал месец гардеробът на студиото се разширява. Сами изработваме дрешките, шапчиците и аксесоарите за фотосесиите на новородени, като грижливо подбираме всички материали, за да бъдат подходящи за бебетата и да не дразнят тяхната кожа. 

 

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ПРЕДВАРИТЕЛНА ПОДГОТОВКА:

Тук е мястото да отбележим, че това не е препоръка! Настояваме да спазите предварителната подготовка точно както е описана. Знаем, че понякога това е трудно, но ако желаете да имате пълна галерия със снимки като тези от портфолиото ни, то е наложително да спазите следното:

- Няколко дни преди сесията да го оставяте голичко по 2-3 пъти на ден за по 10-15 минути.

- В деня на фотосесията трябва да задържите будно бебето поне час преди да влезете в студиото.

- Да съобразите часа за сесията с храненето на бебето. Когато пристигнете в студото то трябва да е гладно и да бъде накърмено в студиото.

- Да му облечете дрешки, които се събличат лесно.

 

КАКВО ДА ВЗЕМЕТЕ:

Подгответе в чантата си нещата, които вземате когато ходите на гости за по-дълго време - памперси, мокри кърпички, сухи кърпички, залъгалка, непромокаемо чаршафче за еднократна употреба, няколко дози адаптирано мляко и топла вода, в случай, че не кърмите.

Препоръчително е родителите да дойдат в студиото с ежедневни дрехи и да се преоблекат когато дойде ред за снимки с тях. 

Силно В ипрепоръчваме да изберете дрехи за снимките в светли пастелни цветове, да избягвате шарените дрехи и такива с надписи и щампи по тях. Препоръчваме Ви да подготвите и един комплект тъмни дрехи.

Ако имате нещо сантиментално за вас, което искате да включим в сесията е добре дошло да го вземете с вас, но е добре да изговорим това предварително, за да може да оформим правилна концепция за включването му в снимките.