НОВОРОДЕНИ

Image description

НОВОРОДЕНИ

 

Основен пакет:

10 снимки

Получавате техните дигитални файлове, 

както и техните принтове в размер 10/15 см и един принт 15/21 см

 

Цена: 

250 лева

Всеки допълнителен кадър над основния пакет е на цена 15 лева за дигиталния файл

 

 

Цена за близнаци: 

350 лева

Всеки допълнителен кадър над основния пакет е на цена 15 лева за дигиталния файл

 

 

 

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ:

Все повече родители проявяват интерес към фотосесиите за новородени, затова тук ще дадем насоки на всички вас, как да се подготвите за такава сесия и какво трябва да знаете за нея.

Най-подходящият период за снимки на Вашето бебе е до 14 ден след неговото раждане, като лично аз предпочитам да снимам бебетата между 7 и 11-я им ден. Причината да не приемам ангажименти след 14-я ден на бебето, е че всяко забавяне след този период е компромис, който правите с физическото здраве на бебето и с Вашите снимки. Колкото по-голямо е бебето, толкова по-малко спи, възможно е да започнат силни колики и неразположение. Колкото повече растат новородените, толкова повече качват килограми, а това ограничава тяхната гъвкавост. 

В този период тялото на бебето все още е свикнало с позите, които е заемало в корема на мама и лесно и безболезнено може да ги заеме отново по време на фотосесията. 

 

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ МЕН:

През последните 7 години фотографията на новородени за мен измести центъра си значително и от плахи опити се превърна в основната ми работа.

Инвестицията в многобройни курсове за безопасност, позиране, техники за приспиване и успокояване, осветяване на сцена с новородено, обработване на снимките, композиция и кадриране, ми даде възможността да работя лесно и ефективно с новородените и техните семейства и да се отлича с индивидуален стил. Освен мен, всички асистенти в студиото минават през обученията за безопасност, което е от изключителна помощ за мен по време на сесиите.

От 2021г. аз самата започнах да провеждам курсове и индивидуални обучения в сферата на фотографията на новородени бебета. През април 2022г. и 2023г. имах удоволствието да бъда лектор в една от най-популярните и завладяващи аудиторията фотографски конференции MadePRO Conference.

 

КАК ДА ЗАПИШЕТЕ ЧАС:

Препоръчваме ви да запишете час още докато бебчето е в коремчето ви. Това може да се случи по 2 начина:

- Естествено раждане. В случай, че всички шансове са с вас, за да родите по естествен път, то е необходимо да се обадите на посочените в сайта телефони и да ни кажете датата на термина. Вписвайки я в графика ни, ние ще направим всичко възможно да осигурим свободен час за вашето мъниче щом се появи. Добре е в 9-я месец на бременността да ни държите информирани относно предписанията и очакванията на вашия акушер-гинеколог за появата на бебето. В деня на раждането вие или някой ваш близък трябва да ни се обади, за да потвърдим датата на вашата фотосесия.

- Раждане с Цезарово сечение. Тук нещата стават значително по-лесно що се отнася до запазване на час. Дори и да се наложи да родите със секцио, отново ще трябва да запишем датата на термина ви в графика ни, но в момента, в който ви насрочат дата за манипулацията, ще ви дадем конкретен час за фотосесията.

 

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ПРЕДВАРИТЕЛНА ПОДГОТОВКА:

Тук е мястото да отбележим, че това не е препоръка! Настояваме да спазите предварителната подготовка точно както е описана. Знаем, че понякога това е трудно, но ако желаете да имате пълна галерия със снимки като тези от портфолиото ни, то е наложително да спазите следното:

- Няколко дни преди сесията да оставяте бебето само по памперс по 2-3 пъти на ден за по 10-15 минути. Седнете удобно с повдигнати крака и поставете бебето да легне в скута ви, така, че главата му да е по-високо от дупето. Милвайте го и нежно масажирайте краченцата и ръчичките. Така не само, че ще свикне с допир, но и ще стимулирате нервната му система и кръвообращението.

- В деня на фотосесията трябва да задържите будно бебето поне час преди да влезете в студиото. Това е трудна задача, ако не се справите с нея, няма никакъв проблем, освен, че може би времетраенето на сесията ви ще се удължи.

- Да съобразите часа за сесията с храненето на бебето. Когато пристигнете в студото то трябва да е гладно и да бъде накърмено в студиото.

- Да му облечете дрешки, които се събличат лесно.

 

КАКВО ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕТЕ С ВАС:

Подгответе в чантата си нещата, които вземате когато ходите на гости за по-дълго време:

- памперси, 

- мокри кърпички и хавлия

- биберон (дори и бебето да не приема биберон, той може да е спасение за фотосесията), 

- непромокаемо чаршафче за еднократна употреба, което да постелите на повивалника в студиото, 

- капки за колики,

- няколко дози (поне 3) адаптирано мляко и топла вода, в случай, че не кърмите. Не се притеснявайте, ако водата изстине, в студиото имаме кана за затопляне на вода.

 

ПРЕПОРЪКИ ЗА ОБЛЕКЛО:

Препоръчително е родителите да дойдат в студиото с ежедневни дрехи и да се преоблекат когато дойде ред за снимки с тях. 

Силно Ви препоръчваме да изберете дрехи за снимките в светли цветове, да избягвате шарените дрехи и такива с надписи и щампи по тях. 

Комбинация от дънки/бежов панталон и цветовете от схемата долу е най-добрият избор. Разбира се, ако имате други виждания - добре са дошли!

НАЛИЧИЕ НА ДРУГО ДЕТЕ В СЕМЕЙСТВОТО:

Ако вкъщи си имате батко или кака, които са на възраст между 1 и 6 години, ви препоръчваме да дойдете без тях в студиото, тъй като сесията продължава много дълго и ще ги отегчим докато дойдат общите снимки.

Препоръчваме майката и новороденото бебе да дойдат в уговорения час за сесията, а таткото и баткото/каката да изчакат вкъщи обаждане от нас, когато дойде време да се снимат и те.

 

 

ВАЖНО:

Цената на ОСНОВЕН ПАКЕТ е с включена отстъпка в знак на благодарност, че ни давате възможността да публикуваме вашите снимки в портфолиото на студиото, това включва уебсайт, социални мрежи, конкурси и други печатни материали.

В случай, че не желаете да показваме снимките ви, с радост ще ви предложим:

 

 

Пакет КОНФИДЕНЦИАЛНОСТ:

10 снимки

Получавате техните дигитални файлове, 

както и техните принтове в размер 10/15 и един принт 20/30

 

Цена: 

500 лева

Всеки допълнителен кадър над основния пакет е на цена 30 лева за дигиталния файл.

 

 

СРОКОВЕ (важи за всички фотосесии):

Срокът за предаване на дигиталните файлове и хартиените принтове е до 30 работни дни след направена от вас поръчка.

В случай, че искате да получите снимките си с приоритет, бихме Ви предложили експресна поръчка, тя Ви гарантира, че ще получите снимките си до 3 работни дни, но това би оскъпило сесията Ви двойно, без значение дали искате 1 или всички снимки. Затова Ви препоръчваме да насрочим дата за фотосесията, около месец преди събитието, за да си гарантирате, че снимките Ви ще са готови навреме.

При поръчка на фотокниги или канави, срокът за изпълнение на поръчките е до 3 седмици след като са готови дигиталните файлове.

 

АВТОРСКО ПРАВО

Според Закона за авторското право и сродните му права, авторското право върху снимките направени от мен, Севдалина Кинова и вторият фотограф на студиото Венета Димитрова, принадлежат на студио PhotoBOX by Sevdalina. Това дава изричното право да използваме снимките, направени по време на вашата фотосесия с рекламни цели и те да бъдат публикувани както в портфолиото ни тук в сайта, така и в бизнес профилите ни в социалните мрежи и ограничава Вас в използването на снимките с рекламни цели или преотстъпването им на трети лица със същата цел (публикуване в сайтове и профили в социални мрежи с цел разпространение и продажба на продукти).

Всички такси заплатени преди, по време и след фотосесията включват само и единствено използването на снимките от ваша страна за лични цели - споделянето им с роднини и приятели в социални мрежи, личен архив, но не с търговска и комерсиална цел.

В случай, че желаете да преотстъпите снимките на трети лица или да ги използвате с рекламна цел, моля да се свържете с мен, за да договорим условията и допълнителното заплащане.